tisdag 18 mars 2008

Randig vårbyxa


I söndags när solen strålade kändes det som om våren var på väg, så jag bestämde mig för att sy ett par vårbyxor. När vi sedan vaknade upp på måndagmorgon var marken alldesles vit, och det var minusgrader. Lite snuvad kände jag mig då, men det var bara att ta fram pulkan istället. Byxorna får ligga på hyllan tills värmen kommer tillbaka. Det är ett ganska tjockt bomullstyg, så det kommer nog att tåla en hel del lek i lekparken.

Mönster: Ottobre 1/2007, "Sy barnkläder av mjuka tyger" och egna modifieringar. Det är en byxa med låg midja, så mudden sitter på baken.

Tyg: Randig stuvbit från Åhléns. Muddtyg från Hilco, Neonobelle.

Tills nästa gång: Jag har sutt så många byxor i trikåtyger så jag har glömt bort att man måste göra mönstret lite vidare för bekväm rörelsevidd. Det blev precis lagom den här gången, men inte så mycket att växa i.


Närbild på fickan. Detaljerna på fickan är sydda med jeanstråd. Först sydde jag innersömmen, därefter "krysset". Vek in sömsmån upptill, nålade, och sydde fast fickan (yttersömmen). För att fickan skulle hålla bra, förstärkte jag sömmen upptill med en sned söm (2 ggr).

3 kommentarer:

Jes sa...

Cool byxa, snygg färgkombo :)

kristine sa...

Jag vill bara skriva och tacka för all den inspiration jag fått av dina sidor. Nu har jag också börjat sy! bara byxor i och för sig, men det är så kul och fort går det, och pengar sparar man och sen är det ju inte fel att gossen går runt med byxor som ingen annan kan få tag på! Så tack för inspirationen!

Recoll sa...

Vad kul att du fått inspiration och visst är det roligt att göra något helt unikt till sitt barn - det finns inga gränser för kreativiteten! Ha det så bra.