tisdag 24 juli 2007

Bakgrund

Mitt "syande" har en ganska kort historia. Jag blev inspirerad att sy något när en kompis fick barn för några år sedan. Så jag hittade ett gammalt 70-tals-mönster hos min mor, tog fram symaskinen och körde igång. Många svordomar senare, sprätt och en stor dos tålamod från både mig själv och min omgivning, hade jag producerat en par gröna hängselbyxor i velour.

Att sy har fått flera dimensioner för mig, där miljö och lust är de viktigaste drivkrafterna. När jag väntade barn eftersökte jag ekologiska kläder som var rättvisemärkta. Jag ville dessutom att de skulle vara färgglada och könsneutrala. Inte helt lätt att hitta, därför bestämde jag mig för att sy en del själv och att framför allt använda mig av second hand-tyger. Namnet reco kom jag på när jag och min syster satt och spånade. Namnet kändes självklart och det återspeglar det jag gör.

Att hålla en tygbit i handen och se ett plagg ta form är i sig en fantastiskt drivkraft och nästintill beroendeframkallande. Helt enkelt en lustfylld upplevelse. Många sytimmar senare har jag skapat diverse alster både till försäljning och för eget bruk.

Inga kommentarer: