tisdag 24 juni 2008

Bland ugglor och kaniner





Just nu är vi invaderade av både ugglor och kaniner. Men i helt positiv bemärkelse. Jag kunde inte låta bli att ta de här kortet! Jag hoppas nu bara att det blir lite tid över för att sy något av dessa tyger. Det heter ju att man ska "ta det lugnt" på semstern och jag har verkligen anammat det. Så symaskinen får vila tillsvidare, (i alla fall idag). Har lite annat att blogga om så länge.

fredag 6 juni 2008

Matchande byxor


Det är hög tid för lite uppdatering! Det vackra sommarvädret i kombination med enorm trötthet är en bidragande orsak till ännu en bloggtorka. Men nu kommer en bild på byxor som matchar tunikan som det bloggats om förut. Idén till byxorna kommer från Ottobre. Men istället för snedslå nertill kortade jag av byxorna 10 cm och ersatte med annat tyg. Passade då på att matcha med tunikan som jag tiidgare sytt. Lite clownkänsla men ändå en härlig kombination tycker jag.

Byxorna är sydda utifrån Ottobres mönstret med två framdelar och två bakdelar. Resår upptill (2 cm bred). Sydde en tunnel och trädde igenom resåren, lät öppningshålet vara öppet. Då går det så smidigt att ändra resåren.

Mönster: Ottobre 1/2008

Tyg: Allt från Stoff och Stil